76. LJUBLJANSKA LIGA 2024 – ZAKLJUČNI TURNIR
Komenda; 25. 4. 2024

 

PRAVILNIK

 

1.       ZAKLJUČNI TURNIR 76. LJUBLJANSKE ŠAHOVSKE LIGE 2024 prireja Šahovski klub Komenda v sodelovanju s ŠD POGI.

2.       Turnir se igra v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Komenda, v Komendi. Glavarjeva cesta 65, v četrtek 25. 4. 2024 s pričetkom ob 18 uri

3.       Sodelujejo lahko le ekipe, katere so sodelovale v rednem delu ljubljanske lige, z igralci, kateri so bili vpisani v osnovnih postavah ekip.

4.       Moštvo tvorijo štirje igralci in ena rezerva.

5.       Igra se po pravilih FIDE z dodatkom za pospešeni šah, 5 kol po švicarskem sistemu, dirigirana varianta. Pari se določajo z računalnikom. Žreb za I. kolo je na osnovi uvrstitve v ligah.

6.       Otvoritev turnirja je v četrtek 25. 4. 2024 ob 1800 uri v igralni dvorani. Pred pričetkom turnirja se objavi turnirski pravilnik na oglasni deski. Igralci in igralke potrdijo pravilnik z vpisom.

7.       Igralni čas je 15 minut na igralca oz. igralko.

8.       Razpored kol. Pričetek v četrtek 25. 4. 2024 ob 18 uri. Prvo kolo takoj po končani otvoritvi. Po 3. kolu bo razglasitev najboljših v letošnji ligi in podelitev nagrad

9.       Preložitev partije ni možna. Odsotni igralec izgubi partijo.

10.   Rezultat sporoči sodniku zmagovalno mošto, v primeru remija pa mošvo, ki je imelo na prvi deski bele figure.

11.   Kriteriji za delitev mest: šahovske točke, meč točke, buholc koeficient po osnovnih točkah, medsebojni izidi, žreb.

12.   Turnir bo prijavljen za rating.

13.   Nagrade:  Prve tri ekipe prejmejo pokal.

14.   Šahovske figure zagotovi organizator, vsaka ekipa zagotovi dve brezhibni uri.

15.   Glavni sodnik je Franc Poglajen, državni šahovski sodnik. Odločitev sodnikov so izvršne. Pritožbe na odločitev  sodnikov rešuje turnirski odbor.

16.   S prijavo na tekmovanje se igralka strinja z uporabo osebnih podatkov v namen objave seznama prijavljenih, obračun ratinga FIDE in objavo rezultatov tekmovanja, kjer bodo navedeni ime, priimek, letnica rojstva, rating in uvrstitev na tekmovanju. Prav tako soglaša z uporabo naštetih podatkov za objavo le teh na portalu ŠZS pod ID kartico igralca/ke in na spletni strani ŠK Komenda.

17.   Tekmovanje bo izpeljano skladno z uradnimi navodili ter priporočili NIJZ in ŠZS za varno izvedbo šahovskih dejavnosti

18.   V igralni dvorani ni dovoljena uporaba  mobitela. V kolikor bo zazvonil mobitel igralec izgubi partijo, gledalca pa se odstrani iz igralne dvorane.

 

Komenda 25. 4. 2024

 

                                                                                        Glavni sodnik: Poglajen Franc