71. LJUBLJANSKA ŠAHOVSKA LIGA 2018

ZAKLJUČNI TURNIR

 

PRAVILNIK

 

 

1.  ZAKLJUČNI TURNIR 71. LJUBLJANSKE ŠAHOVSKE LIGE prireja Šahovski klub Komenda v sodelovanju s podjetjem POGI d.o.o.

2.  Turnir se igra v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Komenda, v Komendi. Glavarjeva cesta 65, v četrtek 12. 4. 2018 s pričetkom ob 18 uri

3.  Sodelujejo lahko le ekipe, katere so sodelovale v rednem delu ljubljanske lige, z igralci, kateri so bili vpisani v osnovnih postavah ekip.

4.  Moštvo tvorijo štirje igralci in ena rezerva.

5.  Igra se po pravilih FIDE z dodatkom za pospešeni šah, 5 kol po švicarskem sistemu, dirigirana varianta. Pari se določajo z računalnikom. Žreb za I. kolo je na osnovi uvrstitve v ligah.

6.  Otvoritev turnirja je v četrtek 12. 4. 2018 ob 1800 uri v igralni dvorani. Pred pričetkom turnirja se objavi turnirski pravilnik na oglasni deski. Igralci in igralke potrdijo pravilnik z vpisom.

7.  Igralni čas je 15 minut na igralca oz. igralko.

8.  Razpored kol. Pričetek v četrtek 12. 4. 2018 ob 18 uri. Prvo kolo takoj po končani otvoritvi. Po 3. kolu bo razglasitev najboljših v Super, I. in II. ligi in podelitev nagrad

9.  Preložitev partije ni možna. Odsotni igralec izgubi partijo.

10.      Rezultat sporoči sodniku zmagovalno mošto, v primeru remija pa mošvo, ki je imelo na prvi deski bele figure.

11.      Kriteriji za delitev mest: šahovske točke, meč točke, buholc koeficient po osnovnih točkah, medsebojni izidi, žreb.

12.      Turnir bo prijavljen za rating.

13.      Nagrade:  Prve tri ekipe prejmejo pokal.

14.       Šahovske figure zagotovi organizator, vsaka ekipa zagotovi dve brezhibni uri.

15.      Glavni sodnik je Franc Poglajen, državni šahovski sodnik. Odločitev sodnikov so izvršne. Pritožbe na odločitev  sodnikov rešuje turnirski odbor.

16.      V igralni dvorani ni dovoljena uporaba  mobitela. V kolikor bo zazvonil mobitel igralec izgubi partijo, gledalca pa se odstrani iz igralne dvorane.

 

Komenda 12. 4. 2018

 

                                                                                        Glavni sodnik: Poglajen Franc ……………………