22. OSREDNJA SLOVENSKA LIGA 2021

Gostovanja, 16.9.2021 - 28.10.2021

 

Navodila za preprečevanje okužb dihal in drugih podobnih obolenj

 

 

V času poteka lige prosimo vse igralke in igralce, straše ter spremljevalce, da upoštevajo splošna priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

 

V zvezi z varno izvedbo lige pa priporočamo sledeče:

·       Na tekmovanje hodite samo zdravi

·       Pred vhodom v dvorano obvezno izpolnite obrazec

·       Vsi igralci, starši, gledalci in spremljevalci morajo izpolnjevati pogoje PCT.

·       Za igralce, ki so mlajši od 15 let in nimajo PCT potrdila, zadostuje, da ga pripelje eden od staršev in obvezno je, da starš izpolnjuje pogoj PCT in ga pokaže obema kapetanoma. V kolikor starš ne izpolnjuje PCT pogoja, otrok ne sme igrati.

·       Osebe, ki ne izpoljujejo PCT pogoja se ne smejo nahajati v igralnem prostoru.

·       Igralci, za katere ima sodnik kopijo potrdil o PC (prebolelost ali cepljen) in so označeni na posebnem spisku, katerega imajo kapetani ekip, kapetanoma ni potrebno preverjati pogoje PC in igralci lahko tudi zamudijo na kolo.

·       Igralci, kateri niso predhodno dali sodniku kopijo potrdila PC (prebolelost ali cepljen) , se morajo predhodno testirati in priti na kolo vsaj 15 minut pred pričetkom kola. Te igralce kapetana obeh ekip pred vhodom v igralno dvorano preverita ustreznost potrdila o PC. Kopijo ali sliko potrdila pošljeta z zapisnikom dvoboja sodniku. V kolikor pa pridejo igralci tik pred kolom ali zamudijo, ti igralci ne smejo priti v igralni prostor in ne smejo igrati. Običajno kapetana igrata in nimata časa čakati pred igralno dvorano in preverjati ustreznost potrdila PC.

·       Vsi igralci, kateri ne izpolnjujejo pogoj PC, se morajo predhodno testirati in priti na kolo vsaj 15 minut pred pričetkom kola. Te igralce kapetana obeh ekip pred vhodom v igralno dvorano preverita ustreznost potrdila o testiranju. Kopijo ali sliko potrdila pošljeta z zapisnikom dvoboja sodniku. V kolikor pa pridejo igralci tik pred kolom ali zamudijo, ti igralci ne smejo priti v igralni prostor in ne smejo igrati. Običajno kapetana igrata in nimata časa čakati pred igralno dvorano in preverjati ustreznost testa.

·       Pred pričetkom dvoboja domačin dobro prezrači igralni prostor. Na vrata obesi napis: obvezna uporaba mask in obvezno izpolnjevanje pogojev PCT

·       Ob prihodu v stavbo je potrebno imeti masko.

·       Ob prihodu v igralni prostor si dobro očistite in razkužite roke.

·       Masko je potrebno imeti na sebi ves čas.

·       Pred pričetkom partije si naj igralci priskrbijo pijačo.

·       Ob pričetku dvoboja se igralci vsedejo, domači kapetan vse pozdravi, izreče črni pritisnite na uro in igralci lahko snamejo maske.

·       Med samim igranjem partije igralca lahko snameta masko. V kolikor pa igralec samo vstane, pa si mora obvezno nadeti masko.

·       Ob pričetku partije si ne podajajte rok, ampak se samo ustno oziroma z mimiko pozdravite.

·       Omejimo gibanje po dvorani na minimum (samo za potrebe sanitarij). Nikar ne hodimo po dvorani in si ogledujemo partije drugih igralcev.

·       Po končani partiji poraženec ne podal roke zmagovalcu ampak mu bo samo z mimiko ali šepeče čestital. Igralec postane gledalec.

·       V primeru remija si ne podajamo rok ampak samo z mimiko izrazimo zadovoljstvo ali šepeče čestitamo.

·       Po končani partiji, postavimo figure in si umijemo oziroma razkužimo roke. Igralci postanejo gledalci in zapustijo igralni prostor.

·       Med partijo se z roko ne dotikamo obraza ali ne podpiramo glave in podobno.

·       Po hodnikih se hodi z masko.

·       Ko se gre v sanitarije je potrebno imeti masko, ob vrnitvi si razkužite roke.

·       Med kolom se z rokami ne dotikamo tujih predmetov, rekvizitov in podobno.

·       Starši, spremljevalci in gledalci imajo ves čas masko na sebi.

·       Starši, spremljevalci in gledalci so v igralnem prostoru prisotni samo do pričetka dvoboja. Med dvobojem lahko na cca pol ure pridejo pogledati pozicije in nato zapustijo igralni prostor. Med čakanjem na konec partije oziroma dvoboja so zunaj stavbe ali v drugem večjem prostoru.

·       Glede skupnega prevoza na kolo se med seboj dogovorite glede uporabe mask v avtomobilu. Priporočeno je, da jih nosite v avtu.